نصب آسانسور - آموزش نصب انواع آسانسور


مبحث نصب آسانسور قطعا در این دوره یکی از مباحث مهم تجاری در کشور و در واقع صنعت آسانسور و کار نصب آسانسور یکی از تجارت های مهم و پرسودی است که طیف وسیعی از اشخاص و شرکت ها به طریق های مختلف با آن سر و کار دارند و همچنین افراد زیادی در بخشهای مختلف تجارت نصب آسانسور از فروش قطعات آسانسور ( قطعات مکانیکال آسانسور و قطعات الکتریکال آسانسور ) تا کار آهنکشی و طراحی و ساخت کابین و فروش کابین آسانسور و امور مربوط به تعمیرات و سرویسکاری آسانسور مشغول به فعالیت هستند. بنابرین نصب آسانسور طیف وسیعی از تجارت ها را در زیرمجموعه خود داشته و تجاری پرسود برای افراد زیاد مشغول در این حرفه می باشد.
البته در ابتدا باید دانست که نصب آسانسور در چندین حالت در ایران انجا می شد:

  • نصب آسانسور کششی
  • نصب آسانسور هیدرولیک
  • نصب آسانسور روملس
  • نصب آسانسور وینچی بدون قاب وزنه
  • نصب آسانسور مغناطیسی

 

 

نصب آسانسور کششی (Traction Elevator)

 

بطور قطع می توان گفت بیش از 90% از آسانسورهایی که در ایران نصب میگردد از نوع کششی می باشد که آموزش عملی آن در کلاس آموزش نصب آسانسور شرکت بصورت کاملا عملی آموزش داده می شود. بدلیل اینکه در این نوع آسانسور از کشش سیم بکسل هایی که بین کابین و قاب وزنه آسانسور متصل هستند و با حرکت کششی که توسط فلکه موتور در آنها ایجاد می شود حرکت عمودی کابین و قاب وزنه فراهم می شود ، به این آسانسورها آسانسور کششی می گویند یعنی نحوه کار این نوع آسانسورها بر اساس نیروی اصطکاکی می باشد که بین سیم بکسل های متصل به کابین و فلکه کششی موتور بوجود می آید. با توجه به شکل پایین مشاهده می نمایید که آسانسورهای کششی در واقع در بالای خود دارای فلکه (فلکه موتور) می باشند که روی موتور آسانسور می باشد و سیستم بکسل ها دور آنها پیچیده و سیستم بکسلها از یک سر به کابین آسانسور و از سر دیگر به قاب وزنه آسانسور متصل می باشند و با حرکت فلکه موتور در دو جهت مختلف حرکت رو به بالا یا پایین کابین آسانسور را فراهم می کنند. در واقع در این نوع آسانسور کابین آسانسور در فضای چاه آسانسور بصورت معلق می باشد و حرکت می کند و به این ساختار سیستم تعلیق آسانسور می گویند. همچنین طبق محاسبات آسانسور باید در داخل قاب وزنه ، وزن وزنه ها برابر با وزن کابین به اضافه نصف وزن ظرفیت کلی کابین آسانسور تعیین گردد. در شکل زیر می توانید ساختار آسانسور کششی را مشاهده فرمایید.

 

 

آموزش نصب آسانسور کششی

 

شرکت اتومات گستران با تجربه بالای خود در امر آموزش آسانسور و فروش قطعات آسانسور و با برخورداری از کارشناسان متخصص و باتجربه شرکت دوره های تخصصی آموزش نصب آسانسور بهمراه عیب یابی عمومی و آموزش تعمیرات آسانسور را برگزار می نماید. نحوه آموزش آسانسور بصورت کاملا عملی بوده و بگونه ای است که حتی اگر کاراموز هیچ نوع آشنایی قبلی با آسانسور و نصب آن نداشته باشد براحتی می تواند از پایه این کار را فرا بگیرد. همچنین کاراموزان از پشتیبانی نامحدود شرکت هم در ارائه راهنمایی و دوره های کاراموزی و هم در فروش با قیمت همکاری نیز برخوردار می باشند.

 

 

مراحل آموزش نصب آسانسور کششی

 

نحوه آموزش در کلاس آموزش نصب آسانسور شرکت بصورت کاملا عملی می باشد و کلیه مراحل باید توسط خود کاراموز بصورت عملی انجام شود یعنی روال آموزش بدین صورت است که ابتدا آموزش نصب تمامی قطعات آسانسور بصورت کاملا عملی توسط کارشناس ارائه می شود یعنی نصب قطعاتی مانند: تابلو فرمان آسانسور (مانند: تابلو فرمان آرمان فراز، تابلو فرمان آریان آسانسور، پارکنترل و داتیس و ... )، تابلو برق سه فاز و دیگر تابلو های آسانسور تا کابل های بخش های مختلف آسانسور ، موتور گیربکس آسانسور ، موتور گیرلس آسانسور ، ساخت شاسی موتور آسانسور ، پاراشوت آسانسور، گاورنر آسانسور ، کابین آسانسور ، کفشک راهنمای کابین و وزنه تعادل، وزنه های تعادل بتنی و چدنی ، درب اتوماتیک آسانسور ، درب لولایی طبقات ، درب نیمه اتوماتیک آسانسور، ریل راهنمای آسانسور، شستی طبقات و کابین ، تراول کابل، نصب سیم بکسل ، نحوه روغن کاری و... و سپس خود کاراموز باید بخش به بخش تمامی مراحل نصب آسانسور را انجام دهد و آسانسور را روشن نماید و کابین آسانسور در طبقات حرکت کند.

 

  • مرحله اول: آموزش عملی نصب و راه اندازی قطعات مکانیکی (قطعات مکانیکال) آسانسور مانند: نصب موتور آسانسور ، پاراشوت، آهنکشی و ریل گذاری چاه آسانسور ، نصب گاورنر، نصب کفشک های کابین، نصب کابین و متعلقات آن ، نصب وزنه های بتنی و چدنی ، نحوه درب اتوماتیک و لولایی ، نصب ریل های راهنمای آسانسور، نصب شستی طبقات و کابین ، نصب تراول کابل، نصب سیم بکسل و دیگر قطعات مکانیکی آسانسور
  • مرحله دوم: آموزش عملی نصب قطعات الکتریکال یا الکتریکی آسانسور مانند: نصب انواع تابلو های فرمان ، نصب تابلو برق سه فاز ، سیسم کشی برق قطعات مختلف آسانسور ، طبقه بندی آسانسور و آموزش نصب بخش های مختلف برقی آسانسور.
  • مرحله سوم: آموزش تعمیرات و عیب یابی آسانسور بر اساس رفع 100 عیب تخصصی آسانسور

  • مرحله چهارم: آموزش نقشه کشی و طراحی آسانسور توسط نرم افزار ویژه آن

 

 

 

 

نصب آسانسور هیدرولیک (Hydraulic Elevator)

 

در ایران درصد کمی از مشتریان این نوع آسانسور را نصب می کنند و دلایل عمده این درصد پایین قیمت بسیار بالاتر این نوع آسانسور به نسبت آسانسور کششی و همچنین تعداد طبقات کمی است که پاسخگوست. آسانسور هیدرولیک به آسانسوری گویند که با نیروی فشار روغن کار می کند. در نصب آسانسور هیدرولیک قدرت اصلی که باعث حرکت عمودی کابین آسانسور به بالا یا پایین می شود از یک جک (پیستون) بالا یا پایین برنده بهمراه موتور تامین کننده قدرت ( پاوریونیت) ایجاد می گردد.

در مورد نحوه انتقال کابین در این نوع آسانسور باید عرض کنیم که در نصب آسانسور هیدرولیک جابجایی کابین آسانسور کاملا با نحوه جابجایی کابین در آسانسور کششی فرق می کند زیرا در آسانسور هیدرولیک جابجایی کابین آسانسور بوسیله جک بالابر خاصی انجام می گردد که از نوع جک و موتور هیدرولیک (روغنی) می باشد. در واقع در آسانسور هیدرولیک موتور آسانسور در بالای چاه آسانسور وجود ندارد و در پایین آسانسور خواهد بود. البته بدلیل این ساختار خاص ، نصب آسانسور هیدرولیک فقط تا 5 یا 6 طبقه پاسخگو خواهد بود در حالیکه آسانسور کششی برای طبقات بسیار بالاتری می تواند بکار رود.

نحوه کار یک آسانسور هیدرولیک بدین صورت است که در نصب آسانسور هیدرولیک یک موتور هیدرولیکی سه فاز غوطه ور در روغن در پایین وجود دارد که این موتور دارای یک شیر الکتریکی خاص بنام پاور یونیت است که وظیفه آن تامین فشار روغن برای جک هیدرولیک آسانسور می باشد و با تغییر فشار روغن ، جک مربوطه کابین آسانسور را به بالا یا پایین حرکت می دهد.

 

بخش ها و اجزای آسانسور هیدرولیک شامل موارد زیر است:

  • تابلو فرمان آسانسور
  • جک و پیستون
  • سوپاپ یکطرفه
  • سنسور حرارتی
  • اجزای فریم کابین مثل یوک یا کاراسلینگ
  • مدار قدرت
  • پمپ انتقال روغن (پاور یونیت)
  • ترموستات روغن
  • شیرقطع و وصل خروج روغن
  • شیر اضطراری برقی
  • شیرهای مختلف در بخشهای مختلف

 

آسانسور هیدرولیک

 

 

نصب آسانسور روملس RoomLess - MRL

 

نصب آسانسور روملس (RoomLess Elevator) ر ایران بسیار بندرت  انجام می شود ولی بطر کلی باید عرض کنیم که همانطور که از نام آن پیداست به آسانسورهایی روملس گفته می شود که دارای موتورخانه نیستند و بعبارتی دیگر Machine Room Less هستند که مخفف این عبارت (MRL) می باشد. بنابراین بنوعی می توان آنها را MRL Elevator نیز نامید. بنابراین با توجه به این ساختار ، در آسانسور روملس قطعاتی که در موتورخانه باید باشد مانند موتور آسانسور و تابلوی کنترل آسانسور در چاه آسانسور و در واقع در بخش بالاسری یا Over head در چاه آسانسور نصب می گردند. البته باید بدانید که در نصب آسانسور روملس حتما باید از موتور آسانسور گیرلس از نوع فلت flat استفاده شود چون این نوع موتور آسانسور دارای وزن و ابعاد کمتر و بازده بالاتری است و برای نصب آسانسور روملس نیاز است.

 

 

 

 

نصب آسانسور وینچی بدون قاب وزنه (Elevator Winch)

 

این نوع از نصب آسانسور در ایران انجام نمی گردد. در نوع سیستم آسانسور وینچی (آزاد) کشش برای حرکت کابین توسط طناب های فولادی خاصی و با ساختار خاصی بنام وینچ انجام می شود که هزینه بسیار بالایی نیز دارد و در کشور ما نصب آسانسور وینچی تقریبا انجام نمی شود.

 

آسانسور وینچی (وینچ)

 

 

نصب آسانسور مغناطیسی (Magnetic Elevator)

 

نصب آسانسر مغناطیسی در ایران بندرت دیده می شود چون با اینکه بازده بالایی دارد ولی موتور این نوع آسانسور یعنی موتور مغناطیسی دارای هزینه بسیار بالایی است و در ایران مقرون به صرفه نیست ولی تفاوتهای بسیار زیادی با موتورهای گیربکسی و گیرلس آسانسور دارد زیرا همانطور که می دانید موتور گیربکس آسانسور و حتی موتور گیرلس آسانسور معایبی دارند مانند پایین بودن بازده الکتریکی موتور (حدود 80 درصد) و همچنین پایین بودن بازده مکانیکی گیربکس (در حدود 45 درصد) ، همین امر باعث افزایش هزینه ها و استهلاک زودتر کل سیستم آسانسور شده و هزینه های تعمیرات زیادی نیز در طول سال به مالک ساختمان تحمیل می کند. به همین دلیل موتورهای سنکرون با مغناطیس دائم که دارای بازده بالایی هستند در صنعت نصب آسانسور پیدا شدند که در واقع بازده موتور های مغناطیسی آسانسور در حدود 90 تا 95 درصد است که طبعا بسیار بالا است و خرابی کمتری نیز دارند همچنین چونکه در این نوع موتورها گشتاور محور موتور بسیار بالاتر است نیازی به وجود گیربکس هم در این موتورها نمی باشد. ولی توجه کنید که علاوه بر هزینه بالا ، راه اندازی این موتورهای مغناطیسی در آسانسور بسیار پیچیده بوده و هنوز استفاده از آنها در جهان عمومی نشده است و کاربرد بسیار کمی دارد.